Stilstaan bij de oorlog in Oekraïne aan het Vredesmonument

Op 22 maart 2022, over deze onderwerpen: Vrede

Op 21 maart, niet toevalig op de Internationale Dag tegen Racisme vond op het Wim Saerensplein aan het Vredesmonument een steun betuiging plaats aan Oekraïne.

Het monument werd in 2014 opgericht om de gedeporteerde politieagenten van het Deurnese korps te herdenken die letterlijk verdwenen in de handen van de nazi bezetter.

De districtsraadsvoorzitter Frank Geudens (Vooruit) leidde een sobere plechtigheid, waarbij stilgestaan werd bij de gevolgen van de oorlog voor gewone mensen. Miljoenen vluchtelingen uit Oekraïne bereiken nu Europa en verdienen onze steun.

Tjerk Sekeris schonk aandacht aan het feit dat wij “vrede” vandaag in de Europese Gemeenschap iets vanzelfsprekend vinden tot de oorlog aan onze grenzen staat. “Deurne sluit zich aan bij de steunbetuigingen aan Oekraïne, maar staat ook stil bij de burgerslachtoffers van andere oorlogen in Afghanistan, Irak, Iran, de hoorn van Afrika en Latijns-Amerika.

Na het zingen van het Oekraïense volkslied, sloot Malgorzate Zgnilec, districtsraadslid voor de N-VA en van Poolse afkomst, de plechtigheid met een woord van dank in het Oekraïens.

Met dank aan bestuurslid Pierre Lorrentop voor de beelden.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is