Speelplezier gegarandeerd: Deurne organiseert 7 speelstraten tijdens paasvakantie

Op 30 maart 2023, over deze onderwerpen: Jeugd, Mobiliteit en openbare werken

Tijdens de paasvakantie worden in totaal 25 speelstraten georganiseerd in zes van de negen Antwerpse districten. In deze speelstraten wordt de straat tijdelijk autoluw gemaakt, zodat buurtkinderen er vrij en veilig kunnen spelen. Opvallend is dat maar liefst 7 van deze speelstraten zich op het grondgebied van Deurne bevinden.

De bevoegd schepen van Deurne, Elke Brydenbach, is trots op deze realisatie: "Van de in totaal 25 speelstraten tijdens de Paasvakantie, zullen er maar liefst 7 plaatsvinden op grondgebied Deurne. Als we dan even de optelsom maken verspreid over de 9 districten...zijn we niet slecht bezig!"

De speelstraten worden tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en voorzien van spelmateriaal, hapjes, drankjes en een klein budget voor bijkomend spelmateriaal. Dit initiatief biedt kinderen de kans om vrij en veilig te fietsen, rolschaatsen, spelletjes te doen met de buurkinderen, krijten op het asfalt, en meer. Ook ouders en buren krijgen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis benadrukt het belang van speelstraten: "Ook tijdens de paasvakantie kunnen weer heel wat Antwerpse bengels stoom aflaten in een speelstraat, de ideale oplossing voor kinderen (en hun ouders) die geen tuin of terras hebben thuis."

Overzicht van speelstraten in andere districten en belangrijke data

Naast Deurne zijn er tijdens de paasvakantie ook speelstraten te vinden in de districten Antwerpen (9), Borgerhout (3), Ekeren (1), Hoboken (1) en Wilrijk (4). Bovendien worden er op de Buitenspeeldag, de woensdag na de vakantie (19 april), nog eens 14 extra speelstraten georganiseerd, waarvan 10 in Deurne.

Voor meer informatie over de speelstraten en het indienen van een aanvraag, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de stad Antwerpen: https://www.antwerpen.be/speelstraten-per-district. Elk district heeft zijn eigen speelstraatreglement. Voor aanvragen tijdens de zomervakantie wordt aangeraden deze zo snel mogelijk in te dienen, aangezien alle districten met een deadline werken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is