Shorttrack-sterren Hanne en Stijn Desmet schitteren op Deurns ijs: "Hoog bezoek in ons sportdistrict!"

Op 19 maart 2023, over deze onderwerpen: Sport

Eén week na hun indrukwekkende prestaties op het Wereldkampioenschap shorttrack in Zuid-Korea, waren de Belgische schaatsers en broer en zus, Hanne en Stijn Desmet, te gast op het ijs van Sportoase in Deurne.

Hanne, de bronzen medaillewinnares op de Olympische Winterspelen, en Stijn, die onlangs vice-wereldkampioen werd op de 1000 meter, werden gevierd in hun thuisstad en sportdistrict.

Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach sprak met enthousiasme over het bezoek van de twee topschaatsers: "Hoog bezoek in ons sportdistrict! We zijn enorm trots op Hanne en Stijn en hun prestaties op internationaal niveau. Het feit dat ze, ondanks hun trainingen in het Nederlandse Heerenveen, nog steeds leden zijn van onze Deurnse club Ice Diamonds Antwerp, maakt het extra bijzonder."

Het bezoek van de Desmets viel samen met het eerste Belgisch Kampioenschap shorttrack, wat volgens Brydenbach een enorm succes was en naar meer smaakt. "Dit evenement heeft aangetoond dat shorttrack als sport groeit in ons land en dat we over een grote groep getalenteerde schaatsers beschikken. Proficiat aan alle deelnemers en een dikke pluim voor de uitstekende organisatie!"

De komst van Hanne en Stijn Desmet naar Sportoase heeft de shorttrack-gemeenschap in Antwerpen en daarbuiten zeker geïnspireerd. Het succes van het eerste BK shorttrack en de aandacht voor de sport zullen bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van shorttrack in België.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is