N-VA Deurne juicht innovatief bekersysteem van RAFC toe: Duurzaamheid en efficiëntie hand in hand

Op 13 november 2023, over deze onderwerpen: Sport

Districtsschepen voor Sport Elke Brydenbach heeft een baanbrekend initiatief van de Royal Antwerp Football Club (RAFC) met enthousiasme onthaald. RAFC heeft onlangs een innovatief systeem van herbruikbare drinkbekers geïntroduceerd, dat niet alleen de milieu-impact van sportevenementen vermindert, maar ook de ervaring voor supporters verbetert.

 

De traditionele plastic wegwerpbekers maken plaats voor herbruikbare alternatieven. Dit initiatief past perfect in de duurzame strategie van de club. RAFC gaat zelfs nog een stap verder door een ultrasnel betaal- en retour/terugbetalingssysteem te implementeren. Dit systeem zorgt voor een snelle service aan de supporters, terwijl het tegelijkertijd de druk op het toogpersoneel vermindert en een significante reductie van afval realiseert.

 

De impact van deze innovatie reikt verder dan de muren van het stadion. Het draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk, een belangrijk streven in de hedendaagse samenleving.

 

Als sportliefhebber en schepen van sport heeft Elke Brydenbach het systeem persoonlijk getest en haar goedkeuring gegeven. Ze benadrukt de win-win situatie die dit systeem creëert: "Het is fantastisch om te zien hoe RAFC innoveert in duurzaamheid, terwijl het tegelijkertijd de beleving voor de fans verbetert. Dit systeem toont aan dat milieubewustzijn en sportieve beleving perfect samen kunnen gaan."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is