Insecten kunnen op hotel op begraafplaats Ruggeveld

Op 12 juli 2022, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Erfgoed

“Het district Deurne heeft iets met beestjes”, lacht Tjerk Sekeris, districtsburgemeester. Twee weken geleden hingen we zakjes met lieveheersbeestlarven op aan de bomen op de Muggenberglei. Die larven (en de volwassen dieren) eten bladluizen en dat is een goed ding. Bladluizen scheiden immers een vloeistof af (honingdauw) die op o.a. auto’s en voetpadden valt en haast onmogelijk te verwijderen is.

Vandaag opent Els van Doesberg (stadsschepen voor groen) en Tjerk Sekeris (districtsburgemeester) met Elke Brydenbach (schepen voor jeugd en sport) en Frank Vercammen (schepen voor groen) een insectenhotel op de Begraafplaats Ruggeveld.

Door de verstedelijking krijgen insecten het steeds moeilijker om goede schuilplaatsen en nestplaatsen te vinden. En dat is jammer want insecten zijn van onschatbare waarde voor de natuur.

Door het plaatsen van een insectenhotel helpt het district de natuur een handje en helpen we mee om het ecosysteem op natuurlijke wijze in stand te houden. De insecten helpen bovendien om ongedierte in de tuin te bestrijden (bladluizen, rupsen, huisvliegen, …). De gewassen op het kerkhof worden goed bestoven (bloemen, …) zodat de oogst zal toenemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is