Extra scholensportdag om het belang van bewegen te benadrukken

Op 23 mei 2023, over deze onderwerpen: Jeugd

Bewegen is essentieel voor iedereen, en zeker voor kinderen en jongeren die volop in de groei zijn. Helaas merken we dat de reflex om te bewegen voor veel jongeren niet vanzelfsprekend is - de verleiding van de schermen is vaak te groot. Om dit tegen te gaan heeft het district Deurne besloten om extra in te zetten op beweging, en heeft het een extra scholensportdag georganiseerd op de sportvelden van Park Groot Schijn.

Deze week laten 14 scholen, goed voor zo'n 2200 jongeren, zich van hun sportiefste kant zien. Het is een poging om de jeugd te laten ervaren dat bewegen leuk kan zijn en essentieel is voor hun groei en ontwikkeling.

Schepen voor Sport en Jeugd, Elke Brydenbach, uitte haar tevredenheid over het initiatief. "Als district willen we hier op inzetten en jongeren laten voelen dat bewegen ook heel leuk kan zijn," zei Brydenbach. "Ik ben zeer tevreden dat heel wat scholen het belang van bewegen mee onderschrijven en mee hun schouders hebben gezet onder dit sportief evenement."

Deze scholensportdag is niet alleen een viering van sport en beweging, maar ook een belangrijk initiatief om jongeren te stimuleren om minder tijd door te brengen voor schermen en meer tijd te besteden aan bewegen. Het is een win-winsituatie: de jongeren hebben plezier, en ze investeren in hun gezondheid en toekomst.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is