Drie Deurnse scholen krijgen beloning voor Operatie Proper

Op 20 oktober 2023, over deze onderwerpen: Jeugd

Sinds vorig schooljaar doet district Deurne mee aan Operatie Proper, een beloningssysteem van Mooimakers voor scholen en jeugdverenigingen die zich engageren voor een duurzame aanpak tegen afval en zwerfvuil. Drie Deurnse scholen - Sint-Rumoldus, Het Baronneke en GO Basisschool Kadee - voerden hun ingediende actieplan volledig uit en kregen naast een propere leefomgeving ook een financiële beloning.

Operatie Proper is een beloningssysteem waarbij scholen en jeugdverenigingen een duwtje in de rug krijgen om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Ze stellen een actieplan op en krijgen ondersteuning, opruimmateriaal en educatieve pakketten van Mooimakers. Voor de geleverde inspanningen en uitvoering van het actieplan, ontvangen de initiatiefnemers een mooie beloningscheque. De waarde hangt vast aan de gekozen actiepunten en varieert tussen 475 en 950 euro. 

 

Ook district Deurne neemt sinds het schooljaar 2022-2023 deel aan het project Operatie Proper. Verschillende scholen dienden een actieplan in, kinderen ruimden rondom de school zwerfvuil op en er werden themalessen gegeven met het educatieve materiaal van Mooimakers. Drie Deurnse scholen - Sint-Rumoldus, Het Baronneke en GO Basisschool Kadee - voerden hun volledige actieplan uit en werden daarom beloond. Sint-Rumoldus ontving een cheque van 775 euro, Het Baronneke 775 euro en GO Basisschool Kadee kreeg 825 euro. Elke Brydenbach, districtsschepen voor Ding Dong Deurne en jeugd bedankte deze week de kinderen voor hun inzet en overhandigde een cheque aan de directies van de scholen. 

 

Elke Brydenbach, districtsschepen voor Ding Dong Deurne en jeugd: 
​Ik ben ontzettend fier op onze Deurnse schoolkinderen en leerkrachten die mee hun schouders hebben gezet onder 'Operatie Proper'. Samen zijn zij de strijd tegen het zwerfvuil in de buurt aangegaan en hebben ze de buurt letterlijk een 'boost’ gegeven. Een leerrijk moment voor de leerlingen om bewust om te gaan met afval, maar ook een schoolvoorbeeld naar anderen toe. Mits een kleine inspanning kunnen we samen een groot verschil maken om ‘ons Deurne’ te laten blinken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is