Districtsburgemeester Sekeris pareert ontslageis Vlaams Belang met feiten en transparantie

Op 1 november 2023, over deze onderwerpen: Politiek

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris heeft met standvastigheid gereageerd op de recente eis tot ontslag door Vlaams Belang. Bij een klacht aan het Bureau van Integriteit over onkostenindieningen heeft Vlaams Belang de kwestie op de spits gedreven, maar volgens burgemeester Sekeris ontbreekt elke grond voor deze actie.

Tijdens een verhelderend gesprek met Het Laatste Nieuws legde Sekeris uit dat de districtsraad, inclusief Vlaams Belang, al jarenlang op de hoogte is van de uitgaven en dat er tot voor kort nooit vragen over zijn gesteld. "Onze transparantie blijkt uit de kwartaalpublicaties van alle uitgaven," benadrukte Sekeris. Het Bureau van Integriteit heeft aanbevolen om deze transparantie verder te verhogen, een advies dat het district Deurne ter harte neemt.

Dirckx's wisselende standpunten

Bijzondere aandacht trok de recent goedgekeurde toekenning van 80.000 euro voor cultuur in Deurne, waarover Guy Dirckx van Vlaams Belang vragen stelde. "Guy Dirckx is al sinds 2006 een vaste waarde in de raad van bestuur voor vzw Lokaal Cultuurbeleid Deurne," legt Sekeris uit. "Met een stemgedrag dat varieert van voor tot tegen en onthoudingen, roept zijn plotselinge zorg vragen op."

Bovendien heeft Sekeris aangegeven dat districtsvoorzitter Frank Geudens (Vooruit) tot het einde van de legislatuur geen uitgaven meer zal doen, ondanks het feit dat het Bureau geen specifieke uitspraak deed over zijn uitgaven. Over de financiële steun aan de cultuursector, legde Sekeris uit dat de steun bedoeld is om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen en dat het district blijft inzetten op een stevig cultuurbeleid voor alle Deurnenaars.

Anti-politiek van Vlaams Belang

Sekeris bekritiseerde de houding van Vlaams Belang als ‘anti-politiek’ en benadrukte het belang van een constructieve oppositie voor een gezonde democratie. Hij toonde zich onverstoorbaar door de gevraagde financiële audit en blijft vol vertrouwen in zijn beleid en de sterke fundamenten van transparantie en verantwoordelijkheid binnen het district Deurne.

Beeld: Stefan Lambrechts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is