Deurne verwelkomt nieuwe kinderopvanginitiatieven via stedelijke concessies

Op 20 november 2023, over deze onderwerpen: Jeugd, Kinderopvang

In een recente ontwikkeling heeft de stad Antwerpen een oproep gedaan voor de uitbating van kinderopvanglocaties, met een bijzondere focus op Deurne. Dit initiatief, dat deel uitmaakt van de stad's streven naar het uitbreiden van kinderopvangmogelijkheden, biedt kansen voor potentiële uitbaters om een significante bijdrage te leveren aan het district.

Kinderopvanglocaties in Deurne

Deurne staat centraal in dit nieuwe project, met twee van de vier nieuwe locaties voor kinderopvang in deze wijk. De locaties op Waasdonk 138+155 en Tweegezusterslaan 96 bieden een unieke kans voor uitbaters om kinderopvangfaciliteiten van de grond af aan op te bouwen. Hoewel deze locaties nog verbouwing en modernisering vereisen, biedt de stad aanzienlijke ondersteuning, waaronder het dekken van 110% van de verbouwingskosten.

Extra kinderplaatsen voor Deurne

Deze twee locaties in Deurne zullen samen 56 extra kindplaatsen toevoegen aan het huidige aanbod. Waasdonk zal plaats bieden aan 28 kinderen, terwijl Tweegezusterslaan eveneens 28 kindplaatsen zal huisvesten. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar kinderopvang in de regio.

Steun en voorwaarden van de Stad

De stad Antwerpen moedigt geïnteresseerde partijen aan om deel te nemen aan dit project. De concessie heeft een looptijd van 10 jaar met een optie tot verlenging. De uitbaters dienen een vergunning aan te vragen bij Kind & Gezin en kunnen gebruikmaken van de kinderopvangtoelage van de stad indien ze niet in aanmerking komen voor subsidies.

Belangrijke data

Potentiële uitbaters kunnen de locaties bezoeken op dinsdag 28 november. De deadline voor het indienen van offertes is vastgesteld op 10 januari 2024, waarna het college over de toekenning beslist.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is