Antwerpse scholen, waaronder Deurne, ontvangen miljoeneninvestering van minister Ben Weyts

Op 8 mei 2023, over deze onderwerpen: Jeugd & Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft aangekondigd dat er €1.046.372 geïnvesteerd zal worden in scholen in Antwerpen.

"We blijven investeren in de kwaliteit van ons onderwijs, dus ook in de onderwijsinfrastructuur", aldus Weyts. Leerlingen en leraren verdienen het om onderwijs te kunnen volgen en geven in de best mogelijke omstandigheden.

Historische investering in scholenbouwprojecten

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal €3 miljard in scholenbouwprojecten, wat een stijging van €500 miljoen is ten opzichte van de vorige regeerperiode. Deze financiële steun zal door schoolbesturen gebruikt kunnen worden voor bouw- of verbouwingswerken, en komt ook Antwerpen ten goede.

Districtsschepen Elke Brydenbach: "Investeren in comfortabele en veilige schoolinfrastructuur"

Districtsschepen voor Jeugd Elke Brydenbach reageert verheugd op het nieuws: "Zeer blij met het nieuws dat minister van onderwijs, Ben Weyts, €14.149,41 zal investeren in onze Vrije Basisschool Drakenhof. Deze financiële injectie is echt noodzakelijk om het betonrot in één van de klasblokken aan te pakken. Investeren in comfortabele en veilige schoolinfrastructuur moet een prioriteit blijven. Een aangename leer- en werkplek is voor zowel leerkrachten als leerlingen een absolute meerwaarde. De fysieke omgeving heeft een grote invloed op het leren en de realisatie van leerwinst."

Beeld: Facebook Illustratief Vrije Basisschool Drakenhof

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is