90 straten nemen deel aan Deurnese poetsdag op zaterdag 23 april

Op 20 april 2022, over deze onderwerpen: Propere stad

Als de lente in het land is, is het ook hoog tijd om grote kuis te houden en samen met de buren de handen uit de mouwen te steken voor een propere en groenere straat! Op zaterdag 23 april vindt in Deurne de jaarlijkse poetsdag plaats. Dit jaar nemen er 90 straten deel.

Tijdens de poetsdag maken bewoners samen de stoep, gevels, bloemenperkjes, … proper en ze leren tegelijkertijd hun buren beter kennen. In ruil krijgt elk deelnemend gezin een leuke beloning. Dit jaar konden de Deurnenaren kiezen tussen een ‘Dees is wel Deur(ne)mat’, een veegborstel van Dees is wel Deurne of een toelage om plantjes aan te kopen. Daarnaast krijgt elke deelnemende straat een ‘Dees is wel Deurne’ vlaggenlijn.

Ook dit jaar konden de deelnemende straten een budget aanvragen om na het poetsen een gezellig straatfeest met een hapje en drankje te organiseren. Met deze poetsdag beloont district Deurne de bewoners die zich samen inzetten voor een propere straat en die werken aan een goed burencontact. Zo wil Deurne het samenleven in het district versterken.

Districtsschepen Elke Brydenbach:

Met deze poetsactie worden de inwoners van Deurne gestimuleerd om bij te dragen aan de netheid in hun straat. Het samen poetsen van de straat zorgt niet alleen voor een propere straat, maar ook voor ontmoetingen tussen de buren.

Die dag worden de stoepstenen opgeblonken, ramen gepoetst, onkruid verwijderd en vuil opgeraapt, maar de buurtbewoners smeden dan ook plannen om dingen te organiseren in hun straat. Poetsen in goed gezelschap is duidelijk een succesformule. In totaal nemen er 90 straten deel, waarvan 15 nieuwe straten. Deurne gaat blinken, dat staat vast!

Ophaalmoment

Op vrijdag 22 april 2022 tussen 16 en 19 uur vindt het ophaalmoment plaats op de parking achteraan het districtshuis van Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1. De initiatiefnemers van de deelnemende straten komen dan de beloningen afhalen. Het districtscollege van Deurne is ook aanwezig om de veegborstels of deurmatten uit te delen. Respecteer tijdens dit ophaalmoment de veiligheidsafstand en draag indien nodig een mondmasker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is