Werken aan een proper Antwerpen? Meld het direct!

Op 24 oktober 2023, over deze onderwerpen: Initiatiefrecht gemeente- en districtsraadsleden

Op 16 september, de jaarlijkse World Clean Up Day - in Deurne beter bekend als DROP! (Deurne Ruimt Op!) werd opnieuw de nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van elke burger om zijn omgeving schoon te houden. Deze dag ziet steevast grote hoeveelheden ingezameld zwerfvuil, met activiteiten die soms zelfs uitmonden in recordpogingen zoals het verzamelen van zoveel mogelijk sigarettenpeuken.

"De kracht van een melding mag niet onderschat worden," zegt Alain Hoeckx, districtsraadslid, die dit jaar alleen al meer dan 1.200 sluikstortmeldingen heeft ingediend. "Door deze meldingen kunnen we hotspots lokaliseren en met gerichte acties, zoals camerabewaking, daders betrappen." Het loont niet om te sluikstorten; een GAS-boete hiervoor kan immers oplopen tot €350!

Koen Laenens, Fractieleider in de gemeenteraad, beaamt dit en benadrukt dat betrokkenheid bij de buurt begint bij actief melden en niet enkel bij het klagen. "Te vaak zie ik op sociale media foto's van sluikstort zonder dat er effectief iets mee gebeurt. Meld het bij de stad via https://meldingen.antwerpen.be/ en zorg zo voor een directe oplossing," adviseert Laenens.

Deurnenaren, kies voor actie boven woorden. Samen werken we aan een proper Antwerpen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is