Vernieuwing fiets- en voetpaden Deurne Zuid

Op 6 juli 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

De Stad Antwerpen, Lantis en het district Deurne werken in het kader van de modal shift, waarbij tegen 2030 meer dan de helft van alle verplaatsingen op een andere manier worden gedaan dan met de auto, aan het veiliger en comfortabeler maken van de fietspaden.


Vanaf 2023 start de langverwachte vernieuwing van de fiets- en voetpaden aan beide zijden van de Borsbeeksesteenweg tussen de Robianostraat (grens Borsbeek) en Mortselsesteenweg en ook de vernieuwing fietspad aan beide zijden van de Drakenhoflaan tussen Mortselsesteenweg (exclusief kruispunt) tot Boekenberglei in het district Deurne.

Het kruispunt Mortselsesteenweg, Borsbeeksesteenweg, Drakenhoflaan wordt voorlopig niet heraangelegd.

“In 2014 stelde het district Deurne, in samenwerking met de provincie en de Fietsersbond Deurne, een fietsbarometer op. Hier  stonden de fietspaden op de Drakenhoflaan bovenaan de lijst (net achter de Schotensesteenweg)”, zegt Tjerk Sekeris, districtsburgemeester. “Het district Deurne had op de begroting 2012-2018 gelden voorzien voor de heraanleg van de straat maar omdat de Schotensesteenweg bovenaan de lijst stond werd toen gekozen voor de Schotensesteenweg.”

Vandaag krijgt het district wekelijks klachten over de staat van de fiets- en voetpaden op de Drakenhoflaan. Dat heeft o.a. te maken met de wortelopdruk van de bomen en sleet. Wij gaan nu voet- en fietspaden hernieuwen. De fietspaden komen in rode asfalt, er komen nieuwe bijkomende bomen in de parkeerstrook (de oude blijven staan). Wij maken ook van de gelegenheid gebruik om een aantal kruispunten dicht te knijpen: Eduard van Steenbergenlaan, Unitaslaan, Leon Stampelaan, Grensstraat en Fort III straat.
 
“Er is nog een hele weg te gaan om alle voet- en fietspaden aan te pakken, maar dit is in elk geval een reuzenstap”, lacht Tjerk Sekeris, districtsburgemeester.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is