Opening sportkamer Park Groot Schijn

Op 1 december 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport
Sportkamer Park Groot Schijn

DEURNE - Vandaag werd de sportkamer in Park Groot Schijn officieel geopend. 's Avonds vond er reeds de huldeging plaats van de 100-jarige Olympic Pirates Deurne-Borgerhout. Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach doet het relaas:

 

"Ongeveer één jaar na de eerste steenlegging kunnen de verschillende korf-, voetbal en andere sportclubs gebruik maken van totaal nieuwe sportinfrastructuur. Iets waar zij reeds jaren naar hebben  uitgekeken. Die droom is voor hen nu werkelijkheid geworden.

Maar zoals u kan zien is het park nog niet af en hebben we nog heel wat plannen te realiseren. Zo staan voor volgend jaar het centrale parkplein, het skatepark en de bouw van het jeugdcentrum op het menu.

Zo zal men binnenkort starten  men met de aanleg van het centrale parkplein, het kloppende hart van het park. Aan het plein zal er een blitz en attractief skatepark verrijzen. Hier zullen vanaf volgend jaar skaters, BMX-ers, steppers hun sportieve hart kunnen ophalen en allerlei tricks vertonen aan de wandelende voorbijgangers. 

Het parkplein zal bovendien makkelijk bereikbaar zijn vanuit onze andere groene long aan de overkant van de Ruggeveldlaan. Via een breed pad wandelt men vlot vanuit Park Groot Schijn de Parkweg van het Rivierenhof binnen.

Naast het centrale plein starten we volgend jaar met de ontwikkeling van de jeugdkamer. Een plaats waar onze jongeren een eigen plekje krijgen. Zo zal Deurne eindelijk een eigen jeugdcentrum hebben. Iets waar onze jongeren ook al lang naar uitkijken.

Dit stads- en districtsbestuur zorgen er samen voor dat heel wat dromen van onze sport- en jeugdverenigingen eindelijk verwezenlijkt worden en daar zijn we terecht fier op.

We hopen u dan ook spoedig weer te zien bij de eerste steenlegging van het skateterrein en jeugdcentrum". 


Verantwoordelijke: Elke Brydenbach
Districtsschepen voor Sport, Jeugd en scholenoverleg, Dierenwelzijn, Opsinjoren

Foto's: Koen Laenens

 

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is