Onthulling kunstwerk: COVID 19 - Stalinsstraat

Op 12 maart 2021, over deze onderwerpen: Cultuur

Op vrijdag 12 maart 2021 werd in de Stalinsstraat te Deurne een nieuw kunstwerk “COVID 19” ingehuldigd van de Deurnese kunstenaar François van de Waeter (°1947).

Beeldhouwer François van de Waeter maakte in het verleden al sterke, eigenzinnige creaties, waarbij elk kunstwerk een eigen verhaal heeft. Telkens opnieuw valt het evenwicht en de harmonie op.

COVID 19 als kunst

Het kunstwerk past perfect op het stemmige pleintje van de Stalinsstraat en laat ons stilstaan bij COVID 19. De centrale voet is gesmeed zoals een kurkentrekker. Het verwijst naar het virus dat zoals een kurkentrekker diep in het lichaam indringt. 
De drie gebogen stangen die vanuit het niets vertrekken laten zien dat wij door verschillende bevolkingsgroepen besmet kunnen worden. De scherpe kanten aan elk uiteinden verwijzen er naar dat alle vitale lichaam delen aangetast kunnen worden. De zwarte kleur is dan weer de kleur van de dood!

Maar het is ook een levensboom. Nieuw leven dient zich aan in de vorm van een boom in volle bloei met prachtige groene bladeren.

Beeld: Jan Pandelaers

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is