N-VA Deurne organiseert wijkbabbel in Arena: een stap richting een groenere, rustigere buurt

Op 9 maart 2024, over deze onderwerpen: Politiek

In het hart van de Arena wijk vond afgelopen weekend een bijzonder evenement plaats. De lokale afdeling van N-VA Deurne hield haar bekende wijkbabbel, een initiatief waarbij mandatarissen direct in gesprek gaan met de bewoners over hun zorgen, wensen en de toekomst van hun buurt. Deze editie stond in het teken van de aankomende heraanleg van de Arena wijk, een project dat de buurt grondig zal transformeren.

Met plannen voor meer groen, minder doorgaand verkeer en een algehele rustigere omgeving, belooft de herinrichting van de wijk een aanzienlijke verbetering van de leefkwaliteit voor alle bewoners. "We willen een Arena creëren waar mensen niet alleen komen wonen, maar ook kunnen leven," verklaarde Annick De Ridder, stadsschepen voor ontwikkeling. "Een plek waar de straten niet alleen dienen voor verkeer, maar ook ruimte bieden voor ontmoetingen, spelende kinderen en groen."

De plannen voor de heraanleg werden tijdens de wijkbabbel uitvoerig besproken. Bewoners kregen de kans om hun input te geven, vragen te stellen en hun eigen ideeën voor te leggen. Wijkverantwoordelijke Sonja Stoop benadrukte het belang van deze directe dialoog: "Het is essentieel dat we luisteren naar de mensen die elke dag in deze wijk leven. Hun feedback is cruciaal voor het succes van dit project.  Zo hebben we een draaiplaats voorzien in de plannen om bij het dienstencentrum te geraken."

De reacties van de wijkbewoners op de plannen waren overwegend positief. Velen uitten hun enthousiasme over de vooruitzichten op meer groene zones en speelruimtes voor kinderen. Er werden ook zorgen geuit, voornamelijk over de mogelijke hinder tijdens de heraanlegwerkzaamheden.

Naast de heraanleg van de wijk, werden ook andere lokale kwesties aangesneden, zoals veiligheid en sluikstort. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is