N-VA blijft zich inzetten voor een functionerende fontein bij vredesmonument

Op 16 maart 2023, over deze onderwerpen: Erfgoed

Na maanden van onzekerheid is de spiegel, die kort na de inhuldiging van het monument gebroken was, eindelijk hersteld. "De spiegel is stuk gegaan even na de inhuldiging van het monument", verklaart districtsburgemeester Tjerk Sekeris.

De discussies over de oorzaak van de breuk in de spiegel tussen de aannemer van het monument, de architect en het district waren verhit. Maar het district heeft uiteindelijk besloten om de spiegel zelf te laten herstellen om verdere discussies te vermijden. "En nu nog een oplossing voor de pompen van de fontein", aldus Sekeris. Helaas blijft de fontein bij het monument nog een probleem. "Die fontein heeft even gewerkt, maar ook hier is er een dispuut ontstaan tussen verschillende aannemers, de architecten en het district", voegt de districtsburgemeester eraan toe.

Sekeris hoopt dat er snel een oplossing komt voor het fonteinprobleem, zodat het vredesmonument weer in volle glorie te bewonderen is. Het is in elk geval fijn dat er weer een stukje van het monument hersteld is. N-VA blijft zich inzetten voor een mooi en goed functionerend vredesmonument op het Wim Saerensplein.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is