Koen Kennis benadrukt belang van samenwerking en toekomstplannen tijdens uitreiking 'Ondernemer van het jaar in Deurne'

Op 13 maart 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Economie & ondernemen

Op 10 maart vond in Kasteel Rivierenhof de uitreiking van de onderscheiding voor ondernemers van het jaar in Deurne plaats. Als stadsschepen voor middenstand was Koen Kennis aanwezig en sprak hij zijn waardering uit voor dit initiatief van de lokale economieraad van Deurne.

Kennis benadrukte dat betrokkenheid, fierheid, goesting en de drang om beter te doen belangrijke ingrediënten zijn voor het succes van een ondernemer. Ook wees hij op het belang van een goed georganiseerd netwerk van handelaren, dat volgens hem goud waard is voor het district en de stad, en uiteindelijk ook voor de klanten van deze ondernemers.

Daarnaast ging Kennis in op enkele actuele zaken in Deurne die relevant zijn voor de lokale middenstand. Hij keek samen met de aanwezigen naar 2030 en benoemde enkele projecten die in de komende jaren zullen worden gerealiseerd, zoals de inplanting van Ringpark Het Schijn dat Deurne-Noord zal verbinden met de stad, de doortrekking van de tram over de Bisschoppenhoflaan en de heraanleg van de Frank Craeybeckxlaan tot een slim mobiliteitspunt met nieuw groen en buurtparkings.

De stadsschepen besefte dat deze werven voor overlast kunnen zorgen en drong er bij De Lijn op aan om de werfperiode zo kort mogelijk te houden met behoud van alle tramlijnen. Hij benadrukte dat de minister van mobiliteit Lydia Peeters verantwoordelijkheid draagt voor de impact van werken. Verder was hij onder de indruk van de weerbaarheid van het ondernemersweefsel tijdens de coronacrisis en benadrukte het belang van samenwerking. Hij prees de samenwerking tussen de handelaars op de Herentalsebaan als voorbeeldig en wenste de laureaten van de onderscheiding voor ondernemers van het jaar in Deurne alvast proficiat.

Al met al was het een geslaagde avond voor de Deurnese ondernemers en een mooi initiatief van de lokale economieraad van Deurne.

Foto: Stefan Lambrechts

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is