Financiële steun voor energiefactuur van dierenasiel socio vzw in Deurne

Op 19 maart 2023, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Dierenasiel socio vzw in Deurne kan rekenen op een eenmalige energiesteun van € 2.630 van Vlaams Dierenminister Ben Weyts.

Deze financiële hulp is bedoeld om de hoge energieprijzen van de afgelopen maanden op te vangen. "Niet enkel gezinnen en bedrijven werden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur", zegt Weyts. "De dierenasielen krijgen nu een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen, zodat ze hun goede werk kunnen verderzetten."

Tot voor kort ontvingen dierenasielen geen structurele steun vanuit de overheid. In 2020 kwam hier verandering in onder impuls van Vlaams minister van Dierenwelzijn Weyts. Sindsdien kunnen dierenasielen rekenen op structurele financiële steun van Vlaanderen. Bovenop deze structurele steun wilde Weyts een eenmalige extra inspanning doen specifiek voor de fors gestegen energiefacturen.

€ 2.630 voor Socio vzw in Deurne

In totaal heeft Dierenminister Weyts € 663.000 uitgekeerd aan dierenasielen om hen te helpen met hun hoge energiefactuur. Het concrete bedrag dat wordt uitbetaald, is afhankelijk van de grootte van het asiel en dus van het energieverbruik en de gemaakte kosten. Voor socio vzw in Deurne gaat het over een bedrag van € 2.630.

"Dierenasielen doen fantastisch werk, dus we willen hen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan", zegt Vlaams minister Weyts. "De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen ook niet vergeten wanneer de energiefactuur aankomt."

Tjerk Sekeris, districtsburgemeester van Deurne, is eveneens verheugd met het initiatief van Ben Weyts: "Ook dierenasielen hebben het vandaag moeilijk door de torenhoge energiekosten. Socio is een vaste naam in Deurne en wij zijn dan ook heel blij dat Ben Weyts een initiatief neemt om daar iets aan te doen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is