Feestelijke opening: Nieuwe speeltuin in Boekenbergpark betovert kinderen

Op 31 maart 2024, over deze onderwerpen: Jeugd

In een bruisende namiddag vol plezier en spel, werd de nieuwe speeltuin in het Boekenbergpark te midden van enthousiasme en gelach van vele kinderen ingewijd. Een vrolijk begin van de paasvakantie voor de Deurne-Zuid. De officiële opening werd verricht door de districtsschepen voor jeugd, Elke Brydenbach (N-VA), die samen met districtsburgemeester Tjerk Sekeris en een opgewonden menigte kinderen de speeltuin inluidde.

De kinderen werden niet alleen getrakteerd op een stukje fruit, maar ook op de vrolijke noten van een lokale band.

Onder de bijzondere gasten bevond zich Dax Lupo, de geliefde superheld en mascotte van de jeugddienst, wiens aanwezigheid de magie van de dag alleen maar versterkte.

Schepen Elke Brydenbach sprak met zichtbare trots over de nieuwe speeltuin: "Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoe onze jongsten zo vol enthousiasme en energie de nieuwe speeltoestellen ontdekken. Deze speeltuin staat symbool voor onze inzet om speelruimtes te creëren die niet alleen veilig en toegankelijk zijn, maar ook de verbeelding van kinderen stimuleren en hen dichter bij de natuur brengen."

Met een ontwerp dat knipoogt naar de rijke historie van het park, door de Chinese toren in het park te reflecteren, biedt de speeltuin een unieke speelervaring. De speelruimte is verdeeld in vier speelvakken, elk een ode aan de Franse tuin van het oorspronkelijke kasteel Boekenberg. Deze vakken zijn zorgvuldig ontworpen met verlaagde zones en halfverharding rondom, om het speelzand binnen hun grenzen te houden. Bovendien fungeren de verhoogde randen rondom als zitbanken, wat de speeltuin een uitnodigende plek maakt voor zowel spelende kinderen als toekijkende ouders.

Schepen Brydenbach benadrukte verder het belang van open speelruimtes: "Speeltuinen zoals deze in het Boekenbergpark zijn essentieel voor de ontwikkeling en het welzijn van onze kinderen. Ze bieden niet alleen een plek voor fysieke activiteit, maar bevorderen ook sociale interactie en verbinding met de natuur.”

Beelden: Stefan Lambrechts

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is