Eerste fietsstraat ingehuldigd in Deurne

Op 4 december 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, Leefmilieu, Mobiliteit en openbare werken
Eerste Fietsstaat Deurne

DEURNE - Op maandag 4 december huldigde het districtsbestuur van Deurne en de stad Antwerpen de Ruimtevaartlaan feestelijk in als eerste fietsstraat van Deurne.

De leerlingen van de school “het land van nu” fietsten onder de sportieve leiding van Koen Kennis, Schepen voor Mobiliteit en Tjerk Sekeris, districtsvoorzitter, de straat in.

Een fietsstraat is een straat waar fietsers de belangrijkste weggebruikers zijn. Motorvoertuigen zijn toegestaan, maar er gelden specifieke gedragsregels ten aanzien van fietsers. Zo mag gemotoriseerd verkeer fietsers niet inhalen en is er een maximum van 30 km per uur voorzien.

“De Ruimtevaartlaan is vandaag in de eerste plaats een woonstraat. Er rijdt voornamelijk plaatselijk verkeer. Daarnaast is deze straat natuurlijk een belangrijke fietsverbinding tussen Berchem en Deurne. Om de veiligheid van de bewoners en fietsers te optimaliseren, hebben we de Ruimtevaartlaan ingericht als fietsstraat. Wij zijn dan ook bijzonder blij met deze eerste fietsstraat in Deurne”, zegt districtsvoorzitter Tjerk Sekeris.

De inrichting van de Ruimtevaartlaan als fietsstraat is een belangrijke schakel  in de districtenroute. De districtenroute (20 km) verbindt de verschillende districten rond Antwerpen en verhoogt de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in en rondom Antwerpen.

De districtenroute loopt in Deurne over de Vosstraat, Ruimtevaartlaan, Boekenberglei, Florent Pauwelslei, Ruggeveldlaan en de Bremweide. Deze legislatuur realiseert het district een nieuw fietspad op de Vosstraat, een fietsstraat op de Ruimtevaartlaan, hernieuwde fietspaden op de Ruggeveldlaan en een fietspad op de Bremweide. De oude droom wordt eindelijk gerealiseerd.


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsvoorzitter.
Foto's: Koen Laenens - Jorg Pols

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is