De hondenloopzone tegenover Bosuilstadion wordt parkgebied!

Op 5 oktober 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Jeugd, Sport, Wonen en ruimtelijke ordening

De pop-up school in aanbouw dient om de leerlingen van de kappersschool tijdelijk te huisvesten. De school van de Lakborslei wordt binnenkort verwijderd en vervangen door een nieuwe school met parkeergelegenheid voor leraars. Die parking wordt ‘s avonds, in de schoolvakanties en tijdens de weekends ter beschikking gesteld van de buurt. Als de nieuwe school er staat, wordt de pop up school terug afgebroken. Als de secundaire school, die op de plaats komt waar nu de beschutte werkplaats is, klaar is, verdwijnt ook de sportballon.

Schepen voor sport Elke Brydenbach: “Na stevig lobbywerk ben ik enorm blij dat we het tekort aan sportaccomodaties in Deurne-Noord hiermee kunnen aanpakken”.

- extra capaciteit voor school
- hondenloopzone gevrijwaard én geïntegreerd in nieuw toekomstig parkgebied
- volwaardige sporthal in Deurne-Noord

Momenteel zijn er tijdelijke klaslokalen geplaatst op de hondenloopzone tot dat de bouw van de nieuwe school rond is. Zo is er op korte termijn extra plaats voor de prangende vraag naar meer klaslokalen.

“Wanneer deze terug afgebroken worden, kunnen we van de hondenloopzone een parkgebied maken”, zegt Tjerk Sekeris, districtsburgemeester van Deurne.

“De buurtsportballon die er nu staat, zou dan ook verdwijnen, omdat in het nieuwe project een permanente sporthal komt. De Ter Rivierenlaan wordt op termijn ook groen heraangelegd, net als de Ter Heydelaan. Het is de bedoeling dat de Deurnenaar zich vanaf 2027 van het Bisschoppenhofpark tot de Bremweide en zelfs het Rivierenhof in een groene omgeving kan verplaatsen.”

Vlnr: Elke Brydenbach (sport), Tjerk Sekeris (ruimtelijke ordening), Philip Van Acker (milieu).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is