Cinema Rix en Buurtbar Barix heropenen

Op 25 september 2020, over deze onderwerpen: Cultuur
Opening Barrix

Omwille van corona sloten het socio-cultureel ontmoetingscentrum Cinema Rix en de Buurtbar Barix in Deurne tijdelijk de deuren.

Ondertussen zaten de medewerkers echter niet stil. Zo kreeg het gebouw een gevelschildering van beeldend kunstenaar Larsen Bervoets. Vanaf gisteren zijn Cinema Rix en Barix voor het groot publiek opnieuw geopend. Tjerk Sekeris, districtsburgemeester verwelkomde Nabilla Ait Daoud en Tom Meeuws als eregasten.

Heropening Cinema Rix en Barix

De buurtbewoners keken, sinds de noodgedwongen sluiting midden maart, erg uit naar een heropening van Cinema Rix en Barix. Vanaf vandaag is Buurtbar Barix terug geopend, telkens op donderdag en vrijdag van 10 tot 16 uur. Bewoners kunnen er genieten van een maaltijd en elkaar ongedwongen ontmoeten. Ook de programmatie van Cinema Rix startte gisteren terug op.

Buurtcinema

Cinema Rix is een van de laatste overgebleven buurtcinema’s van de stad, in een seventies-infrastructuur. Vanaf volgende week is er een driedubbel filmprogramma. Op dinsdag zijn het de eerder cinefiele films van Filmmagie, op woensdagnamiddag familiefilms voor de buurt en ’s avonds de meer populaire films.

Heropstart programma

Ook de activiteiten van externe partners in Cinema Rix starten opnieuw op, zoals het Kunstenbad en beeldatelier van de Academie Deurne, het buurtsport-aanbod, de activiteiten van vzw Recht-Op, de huiswerkbegeleiding van VZW Wissal, het filmprogramma van Filmmagie Antwerpen, vrouwenvereniging VZW Ihsane en filmclub Ciné Dreirries

De heropening valt samen met de oplevering van de gevelschildering in de Grypeerstraat door beeldend kunstenaar Larsen Bervoets.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): ‘Dit is bijna de laatste fase van de infrastructurele renovatie. Binnenkort volgt nog de uitbreiding van de fietsparking-capaciteit. De bouw van een terras is voorzien tegen de lente van 2021.’

Dit wordt dé ontmoetingshotspot bij uitstek.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is