Harmonie is plots haar oefenlokaal kwijt

Op 24 juni 2012

In de nacht van 13 op 14 juni kreeg de voorzitter een mail met het bevel om ten laatste op 19 juni het voormalige kleuterschooltje op de hoek Boekenberglei - Ruimtevaartlaan te verlaten. Omdat de harmonie die avond hun Midzomernachtconcert gaven op het Kerkeveld, kregen zij enkele dagen respijt tot voorbije zaterdag.

Voorzitter Ronald De Weger is er het hart van in: "Dit lokaal gebruiken we al 32 jaar. We hadden een overeenkomst met AG Vespa (autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadprojecten van de stad Antwerpen) tot februari 2014. En dat wordt ineens doorkruist met een oekaze van de stad." De harmonie mag tijdelijk gaan oefenen in de academie Jozef Van Poppel.
Hun materiaal wordt ergens in een stadsmagazijn opgeslagen, maar niemand weet juist waar.

De voorzitter heeft alle begrip voor de precaire situatie van de schoolgaande kinderen. Maar de beslissing om de fanfare van de ene dag op de andere op straat te zetten vindt hij maar zuur. "Begin dit jaar stelde Vespa voor de verlenging van het contract nog de voorwaarde om het lokaal te renoveren. We hebben zelf een nieuwe vloer gestoken. Allemaal moeite voor niets." vertelt De Weger. Wat de voorzitter ook hoog zit, is dat Vespa in geen velden of wegen te bespeuren valt nu de stad plots de huurovereenkomst eenzijdig van tafel veegt. En hoe het verder moet met de harmonie weet hij even niet zo goed.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is