Nieuwjaarsreceptie district Deurne

Op 15 januari 2018
Nieuwjaarsreceptie in het districtshuis

Het district Deurne huldigde tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie in het districtshuis vier jubilarissen.

In zijn toespraak kwam Tjerk Sekeris, districtsburgemeester even terug op de verwezenlijkingen van het district in het jaar 2017.

Onze bibliotheek Arena werd verkozen tot de derde beste bibliotheek in Vlaanderen.

De stad Antwerpen investeerde voor het eerst sinds mensenheugenis  meer dan € 200.000.000 in het openbaar domein. Het district Deurne was met een realisatiegraad van 75 % (dat wil zeggen dat wij van elke € 100 die wij gekregen hebben er ook € 75 hebben uitgegeven) niet alleen de beste leerling van de klas, maar die 75 % is ook de hoogste realisatiegraad die een district ooit gehaald heeft.

Het Vredesmonument dat het district op zondag 14 januari ingehulde, kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen het ontwerpteam, de leden van het adviescomité en de districtsraadleden. Deurne herdenkt niet alleen de politieagenten die gedeporteerd en omgekomen zijn onder de nazi terreur, maar blikt ook naar de toekomst.

In 2018 start de langverwachte heraanleg van de Herentalsebaan  tussen het ’t Mestputteke en het Ziekenhuis. Ook in de buurt Kriekenhof wordt de laatste hand gelegd aan de verhoogde kruispunten, nieuwe voetpaden en nieuwe bomen. Er komt een nieuw fietspad op de Wouter Haecklaan, het Van Deynseplein en het Bisthovenplein staan op de planning … het district investeert ook in 2018 meer dan € 6.000.000 in het openbaar domein.

Jan van Wesenbeeck (fractieleider Vlaams Belang), Frank Geudens (fractieleider Spa), Marina Rothmayer (districtsraadslid Vlaams Belang) werden in de bloemetjes gezet voor hun tienjarig jubileum in  de districtsraad. Guy Dirckx (Vlaams Belang) tenslotte zetelt twintig jaar in de districtsraad en dat werd op gepaste wijze gevierd.


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsburgemeester.
Foto referentie: District Deurne.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is