Groenplan Deurne

Op 16 oktober 2017, over deze onderwerpen: Leefmilieu
 Grote groenlandschappen

 Inwoners geven hun mening tijdens info- en participatietentoonstelling

De stad Antwerpen en het district Deurne werken aan een visie voor het groen in Deurne. Doel is om het bestaande groen te beschermen en op termijn ook kwalitatief te versterken. In een eerste fase wordt op basis van een grondige analyse in kaart gebracht welk groen er vandaag al is en waar het beter kan. Daarom vindt er van dinsdag 17 tot en met zaterdag 21 oktober een info- en participatietentoonstelling plaats in het districtshuis van Deurne. Alle inwoners zijn er welkom om hun mening over het groenplan te geven.

Om in de toekomst beter om te gaan met het huidige groen én om het kwalitatief te versterken, werkt de stad samen met het district aan een visie onder de noemer ‘Groenplan Deurne’.

Buurt werkt mee aan Groenplan Deurne

De ontwikkeling van het Groenplan gebeurt in verschillende fases. De inwoners van Deurne worden in elke fase op maat geïnformeerd en betrokken. Daarom vindt in deze eerste analysefase een info- en participatietentoonstelling plaats in de zijvleugel van het districtshuis.

Op  deze tentoonstelling geven de stad en het district de resultaten mee van hun analyse en inventarisatie van het groen in Deurne. Op basis van deze info wordt het verdere groenplan opgemaakt. Het is daarom van groot belang om de inhoud te toetsen bij buurtbewoners. Daarnaast kunnen inwoners van Deurne tijdens de info- en participatietentoonstelling ook aangeven wat er in de toekomst beter kan wat betreft groen in hun buurt, straat of wijk.

Geïnteresseerden kunnen de tentoonstelling bezoeken van dinsdag 17 tot en met zaterdag 21 oktober 2017, elke dag van 14 tot 17 uur. Op woensdag 18 oktober tussen 16 en 19 uur en zaterdag 21 oktober tussen 14 en 17 uur zijn projectleiders aanwezig om vragen van buurtbewoners en andere geïnteresseerden te beantwoorden.

Fases opmaak Groenplan

De opmaak van het Groenplan Deurne zal in vier fases verlopen. Op dit moment is de analysefase volop bezig. Volgens de planning gaat in het voorjaar van 2018 de visiefase van start. Na de visie volgt de opmaak van het voorontwerp (fase 3). De bedoeling is om tegen het najaar van 2018 een definitief goedgekeurd Groenplan Deurne te hebben (fase 4).

Van overkoepelend naar lokaal Groenplan

De stad schreef haar visie op de grote groenlandschappen in Antwerpen neer in een Groenplan. Dit stadsbrede Groenplan werd goedgekeurd in februari van dit jaar en wordt nu stap voor stap aangevuld voor de districten. Het district Deurne is als eerste aan de beurt om de richtlijnen toe te passen op het eigen groen.

Naast enkele grote landschappen, omvat Deurne ook tientallen kleine groenelementen zoals plantsoenen, parkjes en groene lanen. Door deze combinatie van zowel typisch stedelijke als eerder randstedelijke groenkenmerken en verschillende typen groenelementen vormt Deurne een goede piloot om de methodiek voor de specifieke groenplannen helemaal scherp te stellen.

 

Meer info: 
Meer informatie over het overkoepelend Groenplan staat op www.antwerpen.be/groenplan. 

Op www.antwerpen.be/groenplandeurne is meer te vinden over het Groenplan Deurne.


 

Verantwoordelijken: Rob Van de Velde, schepen voor stadsontwikkeling en groenontwikkeling -
Karen Maes, districtsschepen voor groenvoorziening, inspraak en participatie - Tjerk Sekeris, districtsvoorzitter Deurne.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is