Deurne zet sportieve prestaties 2016 in de kijker

Op 11 maart 2017, over deze onderwerpen: Sport
Sporttrofee Deurne 2016

DEURNE - Op zaterdag 11 maart vond het jaarlijkse Gala van de Sporttrofee Deurne 2016 plaats in het cc Deurne. “Ook 2016 was weer een jaar met heel wat sportieve hoogtepunten waarin schitterende resultaten zijn neergezet”: zegt districtsschepen van sport Elke Brydenbach.

Alle Deurnse ploegen en sporters die in 2016 een titel behaalden werden in de bloemetjes gezet. De sporten die ze beoefenen, zijn erg uiteenlopend: van atletiek tot zwerkbal.

Daarnaast werden er ook enkele trofees uitgereikt. Paralympiër Joyce Lefevre kreeg zowel de G-sport Award als de Sporttrofee 2016 voor individuele atleet.  De G-sport award werd dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. “We willen hiermee een duidelijk signaal geven”, zegt schepen Brydenbach. “Op deze manier willen we in de kijker zetten dat sporten met een beperking even gewoon is als sporten zonder beperking. Het zijn immers allemaal toppers”!

Port of Antwerp Giants ging aan de haal met de Sporttrofee 2016 voor beste ploeg. De 80-jarige Tuur Brijs (OKRA Kronenburg) sleepte de trofee van sportverdienste (Lifetime Achievement Award) in de wacht. De Wisselbeker Egied Croes voor de meest verdienstelijke jeugdwerking ging naar voetbalclub Rapid AC. Schepen Brydenbach zegt terecht een fiere sportschepen te zijn met al deze knalprestaties.

De rode draad dit jaar doorheen het sportgala was basketbal. Roel Moors, coach van Port of Antwerp Giants en kersvers assistent-coach bij de Belgian Lions, kwam tijdens de show praten over zijn verleden als topspeler, het huidige seizoen van de Giants en de ambities van de Belgian Lions op het EK. 


 

Verantwoordelijke: Elke Brydenbach, districtsschepen voor sport en jeugd
Foto: Koen Laenens

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is