Deel Antoon Van den Bosschelaan wordt schoolstraat

Op 19 februari 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Leefmilieu
Verkeersbord

Deel Antoon Van den Bosschelaan wordt schoolstraat.

Vanaf 19 februari start de Vrije Basisschool in de Antoon Van den Bosschelaan in Deurne met een schoolstraat. De stad Antwerpen en het district Deurne willen hiermee de Sint-Bernadetteschool van een verkeersveilige omgeving voorzien.

Verkeersveilige situatie creëren

De school was al gelegen in een zone 30-schoolomgeving, maar dat bleek niet voldoende om een veilige verkeerssituatie te creëren. Bovendien wordt er tot ergernis van de buurtbewoners ook vaak foutgeparkeerd in de straat, wat bleek uit een bevraging in het najaar van 2017. Dat is een van de redenen waarom er beslist werd om met een schoolstraat te starten. Ouders en buurtbewoners kregen tijdens een infomoment op 17 oktober vorig jaar de nieuwe regeling uitgelegd. Van de tussentijd werd gebruik gemaakt om de praktische bezwaren te onderzoeken en in de mate van het mogelijke op te lossen.

Aanpassing van de verkeerssituatie

Vanaf maandag 19 februari zal een gemachtigd toezichter aan het einde van elke schooldag een hek plaatsen aan de kant van de Ruggeveldlaan. Kinderen en ouders die zich te voet of met de fiets verplaatsen zullen dan in het stuk van de Antoon Van den Bosschelaan tussen de Ruggeveldlaan en de Leopold Gillislaan vrije baan krijgen. Bewoners die in de straat geparkeerd staan mogen er met de wagen nog wel uit rijden maar kunnen er niet meer in. De school koos ervoor de straat enkel in de namiddag een halfuur af te sluiten: op alle dagen behalve woensdag tussen 15:25 en 15:55 uur en op woensdag tussen 11:55 en 12:25 uur.

De schoolstraat start als proef en zal op het einde van dit schooljaar, in juni 2018, geëvalueerd worden.


Verantwoordelijken: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit
Claude Marinower: schepen voor onderwijs
Tjerk Sekeris: districtsburgemeester Deurne

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is