De provincie investeert meer dan € 3,5 mln. in het Rivierenhof

Op 2 mei 2017, over deze onderwerpen: Rivierenhof
PRUP Rivierenhof

De voorbereidende werken zijn reeds gestart en vorige week keurde de Antwerpse provincieraad 3,5 miljoen euro aan investeringen in het Rivierenhof goed. Aan het kasteel Rivierenhof komt een nieuwe speeltuin en zowel in de oostelijke als westelijke zone komt nieuwe sportinfrastructuur voor de korf- en voetbalclubs van het park. Op termijn zullen de bestaande lokalen worden afgebroken om meer plaats te bieden aan de bezoekers van het Rivierenhof.

Gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters (N-VA) stelde de plannen gisteren voor: “Dit is een werk van lange adem dat eindelijk in een beslissende fase komt. Al in 2009 maakte de provincie een masterplan voor het Rivierenhof op waarbij de sportclubs uit het midden van het park naar de zijkanten zouden verhuizen. Hiermee verhogen we hun bereikbaarheid, houden we auto’s zoveel mogelijk uit het centrum van het park, zorgen we voor een betere parkeersituatie en geven we het centrum aan het park aan jonge en minder jonge bezoekers die willen wandelen, spelen of rusten.”

Concreet verhuizen korfbalclubs ATBS en AKC naar de Westelijke zijde van het park (kant Turnhoutsebaan). Daar zijn de voorbereidende werken ter hoogte van de Parklaan reeds begonnen. De nieuwe clublokalen en velden zullen vanuit parking West eenvoudig te bereiken zijn. Voetbalclub Rapid krijgt een nieuwe kantine naast het kunstgrasveld dat al werd aangelegd in de Oostelijke zone (kant Ruggeveldlaan). “We hebben lang onderhandeld met alle clubs en zijn tot een ontwerp gekomen waar alle partners hun akkoord over hebben gegeven.”, aldus Bruno Peeters (N-VA). “Het komende jaar kunnen we beginnen bouwen aan nieuwe korfbalvelden en drie nieuwe clublokalen voor de clubs en hun honderden leden. Op termijn zullen de bestaande clublokalen worden afgebroken, maar natuurlijk pas na de verhuis van de clubs. De werken staan gepland om deze zomer te starten. Afhankelijk van het verloop van de werken zouden de clubs in de tweede helft van 2018 kunnen verhuizen.”

Ook nieuwe speeltuin

De provincieraad keurde ook 450.000 euro goed voor een nieuwe grote speeltuin ter hoogte van het Kasteel Rivierenhof. Dit geld zal gebruikt worden om de oude tennisvelden achter het kasteel af te breken en de bestaande speeltuin te vervangen. Bruno Peeters: “Die speeltuin is dringend aan vervanging toe. Na de heraanleg van de Jezuïetendreef en de nieuwe brug is dit het laatste stukje van de puzzel om dit deel van het Rivierenhof te doen schitteren. Voor de nieuwe speeltuin hebben we onze bezoekers bevraagd en we gaan absoluut rekening houden met de tips die we ontvingen. ”

Tjerk Sekeris (districtsvoorzitter Deurne) is een tevreden man. “De provincie investeert meer dan € 3,5 mln. in het Rivierenhof en dat kunnen wij alleen toejuichen. Het Rivierenhof is het hart van ons district, de groene long van Deurne.”


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsvoorzitter
Foto: Provincie Antwerpen.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is