De Deurnese Sint-Rochuskerk krijgt sfeervol en energiezuinig lichtkleedje

Op 12 oktober 2016, over deze onderwerpen: Erfgoed, Leefmilieu
Sint-Rochuskerk Deurne

De Deurnese parochie Sint-Rochus bestond 125 jaar in 2014 en die viering krijgt nu een staartje met de bouw van een nieuw, sfeervol en energiezuinig lichtkleedje.

“Er waren vier lichtprojecten gepland (Sint-Fredegandus, Sint-Rochus, districtshuis en vredegerecht) in Deurne tot 2018, maar dat zijn d’r o.a. door de realisatie van de nieuwe verlichting op de Grote Markt en de politieke perikelen wat minder geworden” zegt Tjerk Sekeris, districtsvoorzitter.

Het eerste grote “lichtproject” van het Deurnese lichtplan is de nieuwe verlichting van de Sint-Rochuskerk. Met de hulp van een dertigtal armaturen met led technologie. Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. LED-lampen moeten immers niet zo snel en niet zo vaak worden vervangen. Bovendien is LED-verlichting makkelijk en eenvoudig aan te sturen. Zo kan het district de lichten tijdens bepaalde periodes dimmen, wat de besparing nog groter maakt. Met de LED-verlichting kan het district tijdens evenementen ook bijzondere sferen creëren. Denk bijvoorbeeld aan een aangepaste verlichting van de kerk op de  Dag tegen de Doodstraf of kerstmis.

Het hele project kost € 60.000 en zal operationeel zijn begin 2017.

Verantwoordelijke districtsvoorzitter: Tjerk Sekeris

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is